KliK DuLU iKLaN - IkLan MeNaRik Di SiNi ... daN dApAtKaN $$$$$$

HiTaM pUtIh KeHiDuPaN ....

My Backpacker Slideshow: Mohd’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to 8 cities Guangzhou, Auckland, Melaka, Terengganu, Batam, Pangkor, Semarang and Pasir Gudang was created by TripAdvisor. See another China slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

SiLa KLiK BaWaH uNtUk DaPaTkAn $$$$$$$

Sunday, June 12, 2011

JoURnEy Ke CHRISTCHURCH, NEW ZEALAND

Alhamdulilah kami selamat sampai ke Christchurch tadi . Perasaan penatz, seronok, gusar, takut , masin pahit (erkss dalam kategori perasaan ke nie ???? ) semua berlegar2 dalam akal fikiran... di sini, penulis nak buat satu catatan diari untuk dikongsi bersama pembaca tentang episod journeyku ke New Zealand... GAMBAR ???? HEHEHEE, buat masa nie aku tak sempat nak uploadkan gambar dalam entri nie.. insya allah dah ada masa nanti akan ku uploadkan gambar-gambarku...... Berikut adalah rentetan peristiwa-peristiwa sehingga ke hari ini..... semoga ia jadi catatan dan rujukan jika anda berminat untuk bercuti atau membuat lawatan ke NEW ZEALAND nieee.......Italic

SABTU ( 11 JULAI 2011 )

  • 12.00 tengahari : Bertolak dari Rumah menuju ke Kota Masai, Pasir Gudang....... menjemput ibuku sama menuju ke Rumah Sue ( bakal adik ipar yang akan melangsungkan perkahwinan dengan adikku pada 2 dan 3 Julai 2011 nie ) di Selangor . Bersalaman dengan ahli keluarga .. thanks kak wazed . kak ngah dan abang Rahim, ayah dan ibu mertuaku kerana mengiringi pemergian kami sekeluarga. Kepada Abang LONG papa rindu kat abang LONG, maaf tak dapat bawak AFIQ sama bercuti kali nie... sebab AFIQ bersekolah.. tapi papa janji akan belikan hadiah untuk AFIQ .... PS2 papa dah belikan untik AFIQ, harap AFIQ suka ya sayang....
  • 7.00 petang : Tiba di rumah sue di areBulleted Lista Selangor.. thanks untuk family Sue sebab sudi menumpangkan kami bermalam dirumah. Sempat juga malam tue berbincang tentang majlis perkahwinan SUE - IWAN nanti........
Bold
AHAD ( 12 JULAI 2011 )
  • 3.30 pagi : Bertolak ke LCCT menaiki teksi. Tambang RM70. sAMPAI KAT LCCT tERMINAL JAM 4.10 PAGI. sebenarnya aku bertolak terlalu awal sebab sangkakan aku bertolak ke Christchurch jam 8 pagi.. rupa-rupanya jam 8.40 pagi... haa padan muka, tak pasal-pasal terpaksalah duduk jadi pak guard kat LCCT Terminal selama 5 jam !!!! TAPI tak pe, mak aku kecik2 pesan biar kita cepat.. nanti senang takut papehal nanti kat tengah Jalan .. hehehehe ( ALASAN 10X ) .... nasib baik puteraku AZIM san puteriku ALEESYA tak meragam.. syukran.. syukran.. Jam 7.00 pagi aku dah masuk boarding pass.. Sarapan kat MCD di LCCT TERMINAL... AZIM buat hal hal.. menangis2 tak sabar nak naik AIR ASIA.. mungkin dah terlalu lama menunggu agaknye kot :).. haru haruu
  • 8.40 pagi : FLIGHT kami bertolak.... Ya Allah permudahkan perjalananku ini ..Amin..... dalam flight penuh dengan orang-orang New Zealand.. orang2 MORI... huhuhuh hanya segelintir rakyat Malaysia... Cam2 berlegar di akal fikiran, maklumlah 10 jam penerbanganku dan ini kurasakan pertama kali aku menaiki kapal terbang yang selama 10 jam berterusan terbang tanpa henti.... aku ??? dalam kapal terbang apa lagi .. bangun.. tido.. tido, jaga , makan bla bla bla............
  • 6.40 petang ( waktu malaysia ) @ 11.40 malam ( waktu New Zealand ) : Selamat arrived di New Zealand.... alhamdulilah, sampai sudah.. setelah selamat melalui check kastam... ( puas juga kena interview dengan diowang ) ... keluar di kawasan menunggu, kami mencari Kak Long dan Abang Anep yang sepatutnya menunggu kami tak kunjung tiba.... mana diowang ekk ??? tepon arrr .. erksss kat AUCKLAND ??? ( jauh tue AUCKLAND KE CHRISTCHURCH penerbangan hampir 3 jam !!!!) .. Rupa2nya hari nie semua flight domestic New Zealand di batalkan, sebab kesan debu Gunung Berapi di CHILLE seminggu lepas baru sampai ke New Zeakand.. erksss camne nie ?? tetiba muncul KAK SABARIAH DAN HANIFF ( mereka adalah kawan abang anep dan Kak Long ) menjemput kami untuk bermalam di rumahnya di Christchurch.. terima kasih bebanyak buat diorang, semoga Allah membalas jasa kalian.....CUACA KAT SINI SEJUK GILESSS... 4 DARJAH CELCIUSSSSSS !!!!!!! ESOK KAK SABARIAH DAN HANIFF akan membawa kami ke Sekitar Christchurch.. Kak Sabariah adalah lecturer UTHM dan kini sedang ambil PHD di New Zealand nie.... dah lama aku nak ke bandar ini sebab Bandar nie adalah bandar yang diiktiraf sebagai bandar yang tercantik di dunia !!!! then, esok juga lebih kurang jam 6.30 ptg waktu New Zealand kami akan flight ke Auckland, New Zealand..... semoga esok flight domestik New Zealand dah ok.... semoga allah melancarkan perjalananku ini.... jam 2.00 pagi NZ tadi Aleesya menangis2 dan muntah2.. mungkin terlalu sejuk .. 4 darjah celcius tue..lepas bagi susu panas , dan aku lumurkan minyak VICKS .. dan pakaikan baju sejuk dua lapis.. barulah dia senyap.. mungkin dah rasa selesa...... aku ?? setelah aleesya dah tido, aku pun mengambil kesempatan untuk menulis entri di blog ini.... hehehehe
so setakat nie kisah journey di New Zealand setakat nie.. insya allah akan ku update dari masa ke semasa...insya allah. nak sambung tido.. jam dah kul 4.oo pagi NZ nie.. perlu berehat untuk stamina esok esok hari.. esok akan ku teroka bandar Christchurh nie...... TUNGGU ......

2 comments:

Wann Hairani said...

bestnye jalan2 kt tpt org :) tp wife nko ikut skali ye?wife nko bukan cikgu ke?

iza hazwani said...

wahaha...haruu x azim nangis kat airport tu..haha
btw enjoyz ur travel cu..len kali bleh buat family trip lagi..akk mesti joinzz....yezza.. :)
amik gambar sepuasnya kat sana ok..pengalaman travel memang best!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mErEnUnG sEjEnAk..........

NOTA-NOTA ILMIAH