KliK DuLU iKLaN - IkLan MeNaRik Di SiNi ... daN dApAtKaN $$$$$$

HiTaM pUtIh KeHiDuPaN ....

My Backpacker Slideshow: Mohd’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to 8 cities Guangzhou, Auckland, Melaka, Terengganu, Batam, Pangkor, Semarang and Pasir Gudang was created by TripAdvisor. See another China slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

SiLa KLiK BaWaH uNtUk DaPaTkAn $$$$$$$

Thursday, February 18, 2010

MajLiS CuKuR jaMbUl + pErTUnAnGan aDiK


Ahad yang lepas ( 14 Februari 2010), rumahku sekali lagi dilanda kemeriahan. kali nie majlis 3 dalam satu.. huhuhu
1. kenduri dan tahlil
2. majlis cukur rambut anak saudaraku
3. majlis pertunangan adikku ( jaja ) dengan ayie.

untuk majlis kenduri dan tahlil + cukur rambut berlaku di waktu pagi kemudian disusuli dengan majlis pertunangan adikku di sebelah petang ( lebih kurang jam 3.00 petang ). whatever, terima kasih kepada semua yang hadir.. sedara mara, sepupu2 ku, penduduk jalan kuini, kumpulan KIWANIS , pihak sebelah lelaki ( bakal adik ipar ) dan semua jemputan2 yang hadir.. thanks you very much.........
angah doakan pertunangan adik dan ayie akan ke jinjang pelamin . amin...
meriah.. cam majlis kawin plak hehehehe
antara wakil pihak belah lelaki dan perempuan sedang mengadakan perbincangan yang hangat ...
sepupu dan bapa sedara yang turut memeriahkan suasana
lapoo .. lapoo.. jom makanzzz
emak bakal adik ipar... mudah2 han cepat2lah sembuh kaki tuh
ok rombongan meminang lelaki dah tiba ...15 bijik keta memang meriah
gambo bersama emak dan nini
gambo bersama kak as
ok girlss... nak amek gambo nie .. uikss girlz ?? afiq ??

WAKTU PAGI HINGGA TENGAHARI ( MAJLIS CUKUR JAMBUL )

Edit Pagesketua kumpulan marhaban dan yasin
tok mak sedang menyuapkan madu ke mulut aiman
antara kumpulan KIWANIS wanita yang hadir
antara tetamu jemputan Jalan Kuini, Kota Masai yang hadir
aiman tersenyum riang selepas bOtAk
antara tetamu2 yang hadir.. terima kasih daun keladi
aiman nak gunting kat rambut bahagian mana ?? kata tok mak
mak mertua ku pun turut hadir ..
majlis cukur rmbut pun bermula .......
bacaan yasin, tahlil dan berzanji

SEBELUM
MAJLIS BERLANGSUNG ( SEAWAL APAGI )
uiksss nampak air jekk.. mana makanannya ??
pemandangan tepi umah
masih dalam keadaan lengang dan terkawal
bahagian penyambut tetamu ...

27 comments:

jaja said...

thnks angh n thnks pd sume yg telah membantu terutama keluarga bagi memeriahkan suasana sepanjang majlis diadakan serta sebelum dan selepas majlis tersebut..thank u so much...

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

ok.. no problems

Nida said...

Meriahnya.. sedih pulak Along kat sini tak dapat turut serta :(.

Buat Adik, Along ucapkan tahniah.. harap2 kahwin nanti Along dapat turut serta (walaupun agak mustahil). Dapat juga Adik bersaudara ngan Kak Wan tu nanti ek..hehe.

Buat Jai dan Ikin.. muka Aiman sebiji macam Jai cuma mata Aiman sebiji macam Ikin..hehe.

Buat mak..rindu sangat kat mak.. tak sabar nak balik nak peuk mak kuat2 sampai mak lemas..hehe.

Buat Yu dan As..
Terima kasih kerana jaga mak dan jaga adik2.

Buat HAs dan Zam..

dengar cerita korang yg masak utk jamuan ek... mesti sedap. Has nanti masakkan mi hai lam bila Along balik nanti ek..hehe.

Buat adik2..

Belajar rajin2 tau.. nanti klu berjaya Along belikan hadiah.

jaja said...

thks along...hrap2 along dpt blik mse adik kwin nti...amin...k.wan ciap sponsor kemeja tuk hntrn nk bg ayie tau...hehe

Daddy Zuki said...

semoga majlis kahwin adik nanti aakan lebih meriah lagi. buat 3 majlis dlm 1 dpt menjimatkan kos. tapi kemeriahannya tetap sama kan?

fairullahs said...

to nida: thanks along, ini jek yang yu termampu tapi masih sedikit jika dibandingkan dengan jasa mak menjaga kita dari kecik hingga besar....

to jaja: hehehe bestlah dapat tajaan

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

to juk : insya allah.. saya pun berharap begitu.. alhamdulilah, memang meriah majlis arituh

Asmida said...

tahniah buat Miss Jaja&Ayie.... juga buat Ekin dan Ejai..... dan juga mak....turut buat semua kerana berjaya sama2 memeriahkan majlis ini.... fuuuh... lepak gilers melayan tetamu yg amat ramai dan menjadi tukang buat air... Syukurlah semuanya berjalan lancar....Alhamdulillah......

Asmida said...

mmm...masa nie tukang masak byk dpt pujian terutama dari my parent coz bukan senang my parent nak kata sst makanan tu sedapppp tauu.... mmm...lepas nie leh bukak Rabizul Catering Sdn.Bhd......

jaja said...

btol2...leh la suh rabizul enterprise msk lg...

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

to asmida: huhuuh as memang tukang masak air yang profesional.. ngam ngam jek air tuh .... huhuhhuhu

to jaja: huhuh betol2x .... lehlah amek tender masak lagi yekk

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

to asmida: huhuhu as memang pembuat air yang cekap .... ngam ngam jek air tuh masa abes kenduri huhuhuuhu...

to jaja: yups, lehlah rabizul enterprise amek tender lagi yekk lepas nie uhhuhuh

Nida said...

Sokong... suh As ngan Zam kembangkan bisnes lagi..

fairullahs said...

lepas nie leh tukar enterprise pada sendiriam berhad laks huhuhuhu

jaja said...

2la...k.uda wt catering sndri...mst maju pny la n dpt smbutan yg hngat....

fairullahs said...

setuju setuju.... semoga bisnes as dan zam semakin maju .. huhuhuhu .. ko bila abis dik ??

jaja said...

16/4 ni abs...

fairullahs said...

huhhuh tarikh due kak as bersalin tuhhh

Asmida said...

a ah lah.... my due..... and then 18 April jangan lupa besday abang kesayanganMu sebelah umah mak... cian dia ngadu mintak adiah jer.. he heheee

jaja said...

haha...yeke...bgus la...leh tgk baby...xlpe...hri lhir suami mu itu...

fairullahs said...

erghsss erghksssss hadiah ?????? hehehehehe

jaja said...

insyaAllah...doa2 la aku ade duit lbih nkbg ko hdiah...........

fairullahs said...

hehheheehehe aminnn aminnnnn

Anonymous said...

sorry baru join..thanks for all...i love you all...madon n ani family mmg happening!!!!!! from faizal n family..

Anonymous said...

urm...x dapat dtg hari tuh...npak cam meriah je majlis...

Anonymous said...

ape2 pun tahniah wat kak cik n abg ayie,yang telah selamat bertunang, juga pada andak n k.ekin kerna dah selamat membuat cukur jambul utk aiman.from sue & wan

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

its ok.... alhamdulilah majlis berlangsung dengan lancar pada hari tuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mErEnUnG sEjEnAk..........

NOTA-NOTA ILMIAH