KliK DuLU iKLaN - IkLan MeNaRik Di SiNi ... daN dApAtKaN $$$$$$

HiTaM pUtIh KeHiDuPaN ....

My Backpacker Slideshow: Mohd’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to 8 cities Guangzhou, Auckland, Melaka, Terengganu, Batam, Pangkor, Semarang and Pasir Gudang was created by TripAdvisor. See another China slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

SiLa KLiK BaWaH uNtUk DaPaTkAn $$$$$$$

Sunday, May 23, 2010

dAmAi Di SaNa .....Tiap kali terdengar lagu nie, pasti kesedihan akan menyelubungi diri.Secara tak sedar juga air mata pasti akan membasahi pipiku.. semoga arwah ayahku damai di sana ... sememangnya tanggungjawab yang ku dipikul oleh arwah untuk menyara 10 ORANG ANAK bukanlah begitu mudah.. Ibuku pula seorang suri rumah..

actually lagu nie lah yang selalu arwah nyanyikan. kat mana sahaja, keje kawin ke.. dalam kereta ke.. dan lagu nie jugalah yang dia selalu nyanyikan kalau di jemput untuk berkaraoke atau menyumbangkan lagu. pernah satu ketika dia memberitahuku ketika ke indonesia membuat lawatan sambil belajar ( Majlis Guru Besar Sekolah ) , tiba-tiba dia dijemput ke pentas untuk menyumbangkan sebuah lagu ..." Nasib baiklah lagu nie asal kat indonesia.. bolehlah abah nyanyi " huhuhuhu itulah yang diberitahu padaku.. masih terngiang-ngiang lagi ditelinga walaupun dah 6 tahun arwah meninggalkan dunia fana ini..

terima kasih kepada arwah kerana menyara dan membesarkanku sehingga aku berjaya dan dapat menjadi seorang manusia yang berguna... sememangnya tak dapat ku membalas jasamu.. apa yang dapat hanyalah doa yang dapat kuberikan.. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. YA ALLAH, YA RAHMAN, YA RAHIM AMPUNILAH DOSA KEDUA IBUBAPAKU DAN KASIHANILAH MEREKA SEBAGAIMANA MEREKA MENGASIHANI DIRIKU SEJAK DARI KECIL LAGI. MASUKKANLAH MEREKA KE DALAM SYURGA FIRDAUSI MU DAN AMPUNILAH SEGALA DOSA-DOSANYA. HANYA ENGKAULAH YANG MAHA PEMURAH DAN LAGI MAHA MENGASIHANI.. AMIN. akhir kata, semoga kau DAMAI di sana ... amin....

p/s: alfatihah untuk arwah MUHAMMADON BIN JUHARI.


Ayah

ketika kejauhan
masihku hangat kasihmu ayah
betapaku rindukan redup wajahmu
hadir menemaniku

terbayang ketenangan
yang selalu kau pemerkan
bagaikan tiada keresahan

walau hatimu sering terluka
tika diriku terlanjur kata
tak pernah sekali kau tinggalkan
diriku sendirian

ketikaku dalam kedukaan
kau mendakap penuh pengertian
disaat diriku kehampaan
kau setia mengajarku
erti kekuatan

terpancar kebanggaan
dalam senyummu
melihatku berjaya
bilaku kegagalan
tak kau biarkan
aku terus kecewa
dengan kata azimat
engkau nyalakan semangat
restu dan doa kau iringkan

tak dapatku bayangkan
hidupku ayah
tanpa engkau disisi
semua kasih sayang
yang kau curahkan
tersemat dihati.....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mErEnUnG sEjEnAk..........

NOTA-NOTA ILMIAH