KliK DuLU iKLaN - IkLan MeNaRik Di SiNi ... daN dApAtKaN $$$$$$

HiTaM pUtIh KeHiDuPaN ....

My Backpacker Slideshow: Mohd’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to 8 cities Guangzhou, Auckland, Melaka, Terengganu, Batam, Pangkor, Semarang and Pasir Gudang was created by TripAdvisor. See another China slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

SiLa KLiK BaWaH uNtUk DaPaTkAn $$$$$$$

Sunday, December 4, 2011

Apalaa best Sangat kat TELOK SENGAT tue ?????

Setiap kali kalo aku balik ke umah Mertua di Felda Air Tawar... pasti anak-anakku mengajakku ke Telok Sengat, Kota Tinggi... secara sukarela kekadang paksarela sure aku bawak jugakla anak-anakku ke sana.. korang nak tau apa yang BESTTT sangat kat TELOK SENGAT TU ??? Selain dengan terkenal masakan esotik BELANGKAS di sni,di samping rojak nyer yang NYUM NYUM NYUM... rojak ketam BEBBB !!! dan berdekatan dengan JOHOR LAMA yang banyak cerita sejarah JOHOR dahulu ada beberapa keunikan yang ada di sana.. haaa entri kali nie, aku nak ajak korang apa aktiviti anak-anakku ini di TELOK SENGAT.... jom layanz...

Haaa .. inilah tempat faveret anak-anak bujangku nie... JETI kat sini... pelik kann ??? takpe mari kita tinjau lagiiii..... zassssss
Menuruni ke RAN ... dari jeti... si ABANGAH nampak tak sabar-sabar meninggalkan ABANG LONG di belakang.... 1 tiang tue dia tinggalkan

lorrr sempat lagi posting tue ... anak sapelahh nie.... aku yang amek gambar nie dah rasa cam wartawan plaks... adiosss, tapi bukan nie aktiviti utama.. haaa tengok gambar bawah nie
aktiviti dah nak bermula .... jeng jeng jeng
cuba korang teka ... apalah si dua beradik nie buat.. kalao bab nie mmg dia boleh sepakat .. sepakat bebenor.... mari kita tinjau lebih dekat lagi .......
Apalahh yang dia skodeng tue ekkk... zoom lagi ....zoom lagi ....
kowang nampak tak apa yang aku nampak ??? tak nampak ke ??? haaa tengok tayangan video kat bawah nie kalau kowang nak taw


layanzz........
inilah mata kali dan umpan yang digunakan......

Hasil tangkapan .... uikss boleh ke buat masak asam pedas nie .... besarr sangatttt hahahahaha

" alamak ABANG LONG ada orang amek port lubuk kitala... cabut2.. nanti dia tau lubuk ikan kita " kata si ABANGAH ... haaa lega aku, blehlah aku balik fuhhh legaa..

Dari jeti nie, sayup kejauhan nampak jambatan highway baru SENAI -DESARU... thanks to goment.. sebab sejak wujudnya highway nie secara tak langsung dapat merancakkan lagi ekonomi di area Penawar dan Desaru yang terkenal dengan kawasan PELANCONGAN
Kegiatan utama juga penduduk di sini adalah nelayan.. peraih2 akan datang di sini untum meraih ikan dari nelayan.. nak tengok ikan ???? jom jom zoommm
amacam segar tak ???? terbaek dari LAUT sini... nyum nyum nyummm cuba kowang teka ikan apa nie ???? buat asam pedas nieee...grrrrrrr

3 comments:

Nida said...

Wah bestnya...bestnya.. nanti nak pi jugakkk..

ALong dah tukar blog baru tau.. blog lama dah tak gunakan lagi..

http://ucualong.com

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

owhh tau ucu alongkan.. nnt aku follow ko

Galeri Kacamata Areesha said...

Sampai sana jgn luper singgah kat gerai AyieKacamata, macam2 jenis barang dijual pada harga yg murah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mErEnUnG sEjEnAk..........

NOTA-NOTA ILMIAH