KliK DuLU iKLaN - IkLan MeNaRik Di SiNi ... daN dApAtKaN $$$$$$

HiTaM pUtIh KeHiDuPaN ....

My Backpacker Slideshow: Mohd’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to 8 cities Guangzhou, Auckland, Melaka, Terengganu, Batam, Pangkor, Semarang and Pasir Gudang was created by TripAdvisor. See another China slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

SiLa KLiK BaWaH uNtUk DaPaTkAn $$$$$$$

Wednesday, November 18, 2009

JoUrNeY tO KoNvO ....(part 1)

Alhamdulilah.. mudahan Allah merestui perjuangan kamiBerhenti seketika menunaikan tanggungjawab
Pada 14 November 2009, alhamdulilah merupakan hari bersejarah bagi diriku kerana hari ini adalah merupakan detik konvokesyenku untuk program Ijazah Sarjana Muda Elektrik serta pendidikan yang berlangsung di Dewan Merdeka PWTC. satu lagi yang menariknya adalah aku konvo tidak berseorangan kerana konvoku adalah bersama isteri. Setelah lama kita berjuang di persada akhirnya inilah hasil yang kita perolehi... alhamdulilah. so journey ke konvo kali ini, aku membawa bersama emakku, adik bongsuku, ibu mertua dan anak-anak serta isteri. Memang seronok.......Duduk diam2.. papa nak speed laju nihhNie senyum gembira dapat jalan nih huhuhu
seawal pagi pada 18 November 2009 (khamis) kami telah bergerak ke Kuala Lumpur. Actually aku kena ambil jubah dahulu di OUM center Kuala Lumpur. Alhamdulilah, Allah telah melancarkan perjalanan kami, dan lebih kurang jam 2.30 petang kami sampai di OUM center Kuala Lumpur untuk mengambil jubah konvo bersama isteri. anak2? kami tinggalkan di luar dewan bersama tok mak2nya ... ehhehehe camnelah agaknya dia kena tinggal japs tuh.. Selepas selesai urusnku dan isteri memilih jubah dan pembayaran gambar lebih kurang dua jam kemudiannya, kami bergegas ke destinasi seterusnya iaitu di Cameron Highlands. apabila mendapatkan semula anak2ku di luar dewan , tak sangka rupa2nya azim dah merajuk giler.. puas kami pujuk, menangis tak henti2.. hehehe adalah dekat sejam pujuk dalam keta.. di tambah dengan hujan yang tiba-tiba lebat.. patah balik katanya .. huhuhuh adusss sabo jelah memujuknya ...........Haaa camnilah baru , jgn merajuk lagi tauuu
Perjalanan ke Cameron actually memang mencabar, sepanjang perjalanan memang mendebarkan kerana air hujan yang mencurah2 tanpa henti. Tak sangka rupanya jauh jugak Cameron dari Kuala Lumpur nihh.. aku hengat, dalam 2 jam jek .. rupa2nya 4 jam kemudian barulah kami sampai.. sampai di Simpang Pulai lebih kurang kam 9 malam, aku membuat keputusan untuk stay di hotel di daerah Gopeng, walaupun pada perancangan asal tidur di atas bukit Cameron Highland.. tetapi memandangkan hujan yang masih belom berhenti ditambah dengan cuaca malam.... membuatkan aku tak berani untuk teruskan perjalanan ke atas bukit Cameron...Ladang teh Cameron HighlandsSekitar Cameron - Taman Rama-rama
Besaunya bunga raya tue
Pada keesokan paginya, setelah bersiap dan check out hotel, kami bersarapan... tapi ada sesuatu yang sangat memusykilkan aku..kenapa tayar kereta aku nie bergegar?? setelah bersarapan dan beransur untuk meninjau kedai tayar, alhamdulilah ada satu kedai tayar telah dibuka pada jam 9 pagi... nak tau apa yang berlaku? tayarku kena paku daaa, dan sebiji lagi tayar keretaku telah mengembang.. ermmm.. apa lagik, tukarlah tayar baru dua biji.. disamping kena balancing dan alignment balik hurmmmmm.....setelah itu, barulah kami mendaki ke Cameron Highlands... jomz layan ...

3 comments:

Nida said...

A big Congratulation to both of you ( Yu n AS).. Alhamdulillah, lepas ni bolehlah kita amik master sama2 ek...

Jelesnya kowang dah sampai ke CH.. Along pun tak sampai lagi ke situ (nama jer duk Pahang..hehe).
Suka ler mak hajat nak ke CH dah termakbul..pasni ni boleh ler ke Auckland pulak..:)

Asmida said...

tq tq tqvm along.... moga kejayaan ini akan terus bersinar memberi rezeki pada kita sekeluarga...

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

to along: tq also from me.. ermm bangga jugak dapat bawak mak naik CH dan naik LRT... huhuhhuhuh

to asmida: insya allah, bersama2lh kita mendaki demi untuk tauladan dan contoh anak2 kita nanti.. aminnn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mErEnUnG sEjEnAk..........

NOTA-NOTA ILMIAH