KliK DuLU iKLaN - IkLan MeNaRik Di SiNi ... daN dApAtKaN $$$$$$

HiTaM pUtIh KeHiDuPaN ....

My Backpacker Slideshow: Mohd’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to 8 cities Guangzhou, Auckland, Melaka, Terengganu, Batam, Pangkor, Semarang and Pasir Gudang was created by TripAdvisor. See another China slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

SiLa KLiK BaWaH uNtUk DaPaTkAn $$$$$$$

Monday, November 2, 2009

sAnTaI bErSaMa PeLaJaR pEnGakAP "KhAs"



Sedang sibuk ber BBQ
antara aktiviti yang dilakukan
isteri dan ibu mertua

lorr.. bbq pakai kuali ke?
suasana pemandangan sekitar Resort
Cari apalahh tue
Pelajar-pelajar pengakap khasku.

Pada 16 hingga 18 oktober yang lepas, aku telah membawa pelajar-pelajar khasku ( pekak bisu ) dan dibantu 4 orang studentku yang normal ( perempuan ) untuk bersantai di Sepang Muhibbah Resort, Teluk Ramunia. Untuk pengetahuan, aku adalah merupakan pemimpin / penasihat untuk pengakap kelana siswa politeknik dan juga pengasas kepada pengakap di politeknik Johor Bahru sejak tahun 2000.

Walau bagaimanapun, untuk aktiviti ko-kurikulum.. semester ini adalah agak unik sedikit kerana ahli kokurikulum pengakap kelanaku adalah terdiri daripada 100% pelajar pengakap yang istimewa- pekak + bisu. Alhamdulilah, berjaya jugak aku menunaikan janjiku membawa mereka untuk keluar membuat siri perkhemahan - walaupun kesemuanya duduk di chalet huhuhu . Memang agak mencabar kerana kali ini aku hanya dibantu oleh isteriku sahaja . Thanks sayang, nanti abang belanja KFC huhuhuh.. haaa apa lagi layanzzzzz

6 comments:

Nida said...

Nanti kita wat family day kat Sepang tu nak..macam best jek..

Tahniah dapat handle anak2 OKU ni.. memang mencabar, dapat ku bayangkan

fairullahs said...

insya allah.. leh gaks.. tapi cadangan yu kita wat dana keluarga.. dan setiap tahun kita wat gathering. penganjur, adik beradik bermula dari along dulu..

Tq..

Asmida said...

wah... best nyer... bab jalan2 mcm nie aku suka.....jom.. jom...kita wat family gathering....sure best....

fairullahs said...

hehehe betol3x .. as nie memang kaki jalan huhuhuh

mohd noriskandar said...

Assalamualaikum Tuan Apai...Saya Bad Kelana pjb (dke-djk) tahun 2004-2006 (satu batch dengan lia dh-dpp)...ape khabor ? lama sungguh tak jumpa and lama gak tak dapat join camping kelana poli lagik eh...
Lenkali kalau ade camping but tak cukup kakitangan , roger roger lah saya, Insya ALLAH buleh membantu

Bad @ Iskandar
-=Once A Scout, Forever Be A Scout=-
iskandar_av@yahoo.com

Munadhiluddin said...

Salam....
Saya dari pengakap kelanasiswa UNISZA, mcm ne klau kita wat perkhemahan bersama untuk dapatkan apa2 berkenaan KLKM cthnya manik kayu @ lencana2 bg mendapatkan BP award.
Mg2 kita dpt eratkan hbngn antara kita ahli pengakap KLKM.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mErEnUnG sEjEnAk..........

NOTA-NOTA ILMIAH