KliK DuLU iKLaN - IkLan MeNaRik Di SiNi ... daN dApAtKaN $$$$$$

HiTaM pUtIh KeHiDuPaN ....

My Backpacker Slideshow: Mohd’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to 8 cities Guangzhou, Auckland, Melaka, Terengganu, Batam, Pangkor, Semarang and Pasir Gudang was created by TripAdvisor. See another China slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

SiLa KLiK BaWaH uNtUk DaPaTkAn $$$$$$$

Tuesday, September 8, 2009

tAnAmAn tAMaN......

Lorr aku sangka kat oversea jek ada tanam pokok anggur hehehhee
Apa laks kaitan bebudak nih dengan tanaman taman aku ekks? konfius konfius
Nielah nama dia daun pokok limau purut dan pokok limau madu..
Lada atau aku lebih kenali dengan nama scientifiknya Capsicum Annum
Masak lomak cili api pun sodapp terung nih ...
Antara tanaman sayuran yang hendak dieksport dan dikomersialkan...
Bilalah pokok rambutan nie boleh dituai hasil yek...
Buah pisang "mengkal" yang rangup untuk di makan
Inilah nama dia fokok fisang....fokok fusyuk furi ..uikss ferai fun ada yek
Ok.. zoom dekat lagi pokok mempelam nie, lorr apa plaks nie?
Haa nielah pokok mempelam kegemaran aku...carik pokok daun kari ??

Siapa kata dok taman takleh bercucuk tanam? Demi menyahut seruan kerajaan especially Menteri Pertanian, maka dengan bangganya aku ingin berkongsi tentang antara tanaman-tanaman yang telah berjaya aku usahakan di dalam taman....bolehlah kurangkan kos sedikit ( sebab takyah beli lagi tanaman nie apabila sedang berbuah)... Harap-harap lepas nie bolehlah aku perbanyakkan lagi jenis tanaman yang boleh aku tanam i.e strawberry ke, epal hijau ke , buah kiwi ke ...... boleh ke ?????

3 comments:

Nida said...

Mak oiiii banyaknya tanaman..boleh bukak kedai sayur ni..hehe. Kat sini buak mempelam mahal giloshhhh, sebiji $7 atau RM14..klu kat malaysia sekilo baru RM3 mempelam jenis tu...tengok gambar blog ko..teringin lak nk mkn mempelam...uwaaaa

Asmida said...

mm... banyak nie tanaman kita orang nie.. leh lah datang buat lawatan... nanti kami bagi gift bila buat lawatan ke kebun kami....
(mmmm buah pelam tuh..... mak oiiii....... manis bangat!.... lebih manis dari sugar!......)

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

Nida: hehehhee memang banyak along.. tapi yang tahan mempelam tue bak kata as: manissss bangat ... besar2, biji nipis perghhh nyumm nyummm.. nanti 3 tahun nanti ko leh rasa ahh nuah nie huhuhuhuhuhu

Asmida: hehehe tengok kakilah saper yang tanam kui kui kui... nanti kita wat ladang sayuran ehh kat tanah tepi tue ....:>

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mErEnUnG sEjEnAk..........

NOTA-NOTA ILMIAH